Jag är en Sally

När jag satt och käkade lunch med en jobbarkompis idag så kom vi osökt in på en väderdiskution. Jobbarkompisen berättade om när han var ute och cyklade en gång:

"Det blåste så mycket att jag nästan stod stilla i nedförsbacke!"

Varpå jag (trött som ett as och väldigt fnittrig) helt random säger:

"Det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke..."


Och det är ju ganska logiskt. Det går ju inte att bromsa sig ur en uppförsbacke, och ibland måste man trampa även fast det är nedförsbacke.

Känner mig som Sally Santesson idag, så om det är någon som har undrat hur min dag har varit så kolla på det här...


Haha, älskar den serien!

Smurfspindel

Hmm, drömde lite konstigt inatt. Det satt en monsterstor blå spindel på mig, och jag blev så rädd att jag vaknade och satte mig käpprak upp i sängen. Jag måste bara ha varit halvt vaken, för nu var jag livrädd för att det är en stor och blå spindel någonstans i sängen och om jag rörde på mig så skulle den döda mig. Karltyget sov och snarkade bredvid mig och jag tänkte nästan väcka honom och be honom att kolla om spindeln var kvar. Men som sagt, rörde jag på mig så skulle den ju ha dödat mig...

Så jag låg där i typ en timme, blixtstilla och livrädd. Sen insåg jag att det inte finns så stora spindlar någonstans i närheten av mig, utom på Skansen kanske. Då kunde jag somna om, men jag låg fortfarande helt stilla. Man vill ju inte chansa liksom... När jag vaknade imorse så hade jag bara en sak i huvudet:

Varför var spindeln blå?

...

"Ja, nu ljuger jag igen. Det är för sorgligt..." - Pippi Långstrump