Dagens låtval

Jag finner det väldigt intressant att låtskrivaren inte vet vad orden i hans egen låt betyder. Och att första gången den spelades in i studio var av misstag...

Iko iko - The Dixie Cups

Och ja, en annan version är med i Baksmällan också...

På jakt efter nya rus-källor

Surprise, surprise. Jag kan inte sova. Trodde att jag hade fått ordning på dygnsrytmen, men icke. Eller ja, det är ju en rytm att sova 12-14 timmar varannan natt. Den rytmen sliter på en, men det är ju mer än ingenting...

Har inte så mycket att berätta... Körde på en älgkalv igår, men det är ju sånt som händer här ute i skogen. Vi hade en jäkla tur iallafall. Mammas bil måste in på verkstad, men det verkade inte bli mycket värre än lite bulor och en sprucken framruta. No worries.

Sitter och läser psykologi just nu. Fast det känns mer som att jag läser svenska, det är så många fina ord i psykologi-boken som jag måste slå upp hela tiden. Det är givande, men ganska irriterande när man försöker förstå hela sammanhanget och teorierna bakom det samtidigt.
Har iallafall kommit till stycket om vårt behov av rus. DET om något är givande. Jag har tänkt till på sista tiden, varför dricker jag? Förr drack jag av dom lite "sundare" orsakerna. Nu känner jag att jag bara borde låta bli. Det fick jag bekräftat på första sidan. Sen vet jag att det bara tar ett tre-timmars jobbpass på bolaget för att jag ska bli illamående av människors alkoholkonsumtion, en sorts illamående som gärna håller i sig i flera veckor...

Nä, jag ska nog börja leta efter rus på annat håll. Bergsklättring funderade vi på ett tag, men det får nog vänta ett tag. Isdykning tänkte jag förra året, men det blev aldrig av. Så kanske i år? Eller så sparar jag alla mina pengar till Australien-resan som börjar närma sig. Vi får se.

Ner i psykologin igen...

Alla är lite sjuka, beroende på vilket test man tar

Nu har jag pluggat psykologi hela natten. Det här med att sova är fortfarande inte min grej... Eller, om jag verkligen bestämde mig så skulle jag kanske kunna somna. Men jag är som mest produktiv mellan dom sena-tidiga timmarna. Och när jag vet hur bra jag presterar vid den tiden, så blir jag ännu mera rastlös av att ligga klarvaken och vänta på John Blund som jag vet alltid är sen. Alternativt så skiter han i mig helt. Lika bra, man får så mycket gjort när man inte sover. Däremot ser man förjävlig ut, och man blir lite virrig (därav det här värdelösa babblandet).

Anywho, det här med Rorschachs bläcktest... Ni vet bläckfläckarna som ser helt randomutsmetade ut, som används för att läsa av vad du har i pallet? Det testet säger att jag är schizofren, men någonting säger mig att någon av alla kuratorer jag har gått till borde ha upptäckt om jag hade nånting sånt.
Näe, nu används det testet för det mesta i Hollywood-filmer, och där får det nog stanna tror jag.

Back to Freud...