Resten av my crappy day

Skiten har ju lagt sig på hög idag. Nu när jag har kommit över det traumatiska bussmissandet (neeeej, jag hakar inte upp mig på småsaker så lätt. Bazzinga!) så tänker jag på allt det andra.

Vi fick hamsterbebisar i höstas. Vi fick behålla två pojkar för ingen ville ha dom. Eller så tyckte vi om dom. Jag minns inte. Anywho, den ena hade ätit upp den andra idag. Eller, bara huvudet. Resten såg ut som en hög med köttfärs och hamsterpäls.

Den döde var såklart min lilla bebis, den enda som intresserade mig. Den som alltid var mindre än de andra, och som alltid grävde ner sig i sågspånet och sov när de andra sprang runt, den som jag döpte till Fjant efter trollungen i Trolltyg i tomteskogen. Ni vet... "Var e Fjant??!!!"

Väckte lillebror lite panikartat och han fick avlägsna kroppen. Vanligtvis är jag inte så känslig, men jag kände att jag inte ville sticka ner mina händer till en köttätande liten råtta. Som visserligen borde ha varit mätt vid det laget, men det såg ut som att han hade plats i kinderna också. Äckliga djur.

Kort efter det kom busstraumat, och det var då jag bestämde mig för att göra Macarons. För en gångs skull bestämde jag mig för att titta så att jag hade alla ingredienser INNAN jag började. Det brukar jag inte göra annars, men tänkte att det är en sån dag då jag borde göra det. Jodå, allt fanns hemma. Utom bakplåtspapper, det enda jag inte kollade innan jag började. Det fanns ett ark kvar, så det fick återanvändas. Men det gjorde ingen skillnad förutom tidsmässigt, och tid är ju det jag har mest av just nu.

Hmm. Avsluta positivt.
Nu är klockan efter 22 och då får man gå och sova. Man är ju alltid en dag närmare döden imorgon...

When life sucks you can...

...make Macarons!!


Choklad och hasselnöt. OBS! Grymt beroendeframkallandePå tal om Macarons, jag gick på promenad med mamma igår. Jag är en sån där människa som kan komma hem sent efter jobbet, dötrött, hungrig och supergrinig, och fastna halvvägs till ytterdörren och bara stirra på stjärnorna. För att dom är fina. Jag kan stå en längre stund och bara stirra, fundera på vad som finns där uppe. Man kan kanske kalla det ADD, men jag kallar det stanna-upp-och-lukta-på-blommorna-innan-det-blir-vinter. För sånt gör jag också.

Iallafall, mamma var mitt i en mening när jag kände mig tvungen att stanna och ta ett foto på träden. Det är en, snudd på, magisk kombination det där. Frost och sol.
Så jag antar att det kallas stanna-upp-och-titta-på-frosten-innan-det-blir-vår.Ja, jag vet att jag är lite konstig.

Mitt hår och mitt liv

Jo, när jag drog ur hårstråt ur kaffet förut så fick jag en känsla av att det skulle sätta ribban för hela den här dagen.
Och det hade jag jävligt rätt i.

Jag valde att inte åka med mamma, utan ta bussen här utifrån (skogen, dit GPSen inte hittar, åk rakt ut i ingenstans tills du enbart har sett träd och hästhagar i typ en timme, precis när du frågar dig själv om du har åkt för långt så är du framme) lite senare. Jag gick ut till bussen. Den var typ två minuter sen när en gubbe kom gåendes från det hållet, och sa att den var inställd, därav han gick.

Jag valde att tro på att bussen skulle komma, för jag hade minsann inte tid att stå och vänta på nästa. Så jag väntade typ två minuter till. Sen bestämde jag mig för att gå hem. Jaja, är den inställd så kan jag ju inte göra så mycket. Appanha! (Typ hakuna matata på Khmer).

Precis när jag kommer in i köket så åker bussen förbi.

Nästa buss går så att jag kommer till arbetsförmedlingen precis när de stänger. Skit, mupp, morr, as, idiot och andra mindre fina ord som inte bör läggas ut på en blogg.
Jag menar, hade bussen bara varit inställd så hade jag inte blivit arg. Men när jag väljer att lyssna på en främling, som lika gärna skulle kunna vara en yxmördare och våldtäktsman, så blir jag så förbannad på mig själv.

Note to self: prata ALDRIG med främlingar! They screw up your life!

Hmmm... Turn it around!
Avslutar ett argt och bittert inlägg med något positivt. Min Frisöt (frisör+söt=frisöt) klippte av mitt hår i lördags. Hon är sjukt bäst och jag är sjukt nöjd, även om jag ser måttligt road ut på bilden. Men det är bara för att jag har en mongo-skitdag. Inget annat.


Helloooo, ni får en snygg titt på min garderob på köpet.