?En frisör på en pizzeria? Vet inte vad som vore värst... Pizzadeg i håret eller hår i pizzan.

Konflikträdsla

Jag tänkte ta upp ett halvtungt ämne nu...

Konflikträdsla!

It's a pain, för jag är en sån människa som behöver få ur mig saker. Men när jag uttrycker mig klumpigt (eller konstruktivt också för den delen) så går människor först i försvar, och sen till attack. Då går jag också i försvar och attack, och så skiljs man som ovänner och är inte ett dugg klokare.

Anses det opassande att skriva brev? Eller mail? (Jag föredrar brev)
Jag uttrycker mig bättre i skrift. Det blir genomtänkt, jag hinner få in allting utan att någon avbryter, och människan i fråga hinner iallafall reflektera lite innan han/hon svarar.

99% av mina åsikter om folk menar jag inget illa med... Det är snarare som att tala om för någon att dom har en fläck i pannan. Jag tycker att det är taskigt att inte säga något.

"Acceptera människor som dom är?"
Jo, visst... Men samtidigt så tycker jag att mina bästa vänner är dom som gör mig till en bättre människa. Dom som sporrar mig, utvecklar mig, och får mig att växa.

Sen har jag adopterat lite självinsikt under våren också. Jag kan se mig själv på ett sätt som jag inte kunde förut. Alltså, om någon ger mig kritik så kan jag rannsaka mig själv och se om det stämmer. Det kan det faktiskt göra om man får det omtalat för sig.

Jag tror att det där med självinsikt vore något för ALLA. Jag känner mig fortfarande ganska omedveten om mitt beteende, men jag vet iallafall om det.

Dagens tankeställning: Hur ger man konstruktiv kritik till konflikträdda?

Ha-begäret

Det värker i mig! Så mycket vill jag ha en systemkamera.

Har alltid varit hyfsat bra på det där med att fånga ögonblick på bild, och har aldrig brytt mig mycket om själva kameran förut. Men när min digitalkamera försvann så kände jag att det kanske är dags att uppgradera sig.

Har dock fått veta att Canon EOS 1100 ska vara en perfekt nybörjar-kamera. Så jag siktar väl på det.


Vore så värt att slava på ICA några kvällar och helger för den här.