#LOLsomfan

Min mamma har semester och leker inneboende hos mig i ett par dagar. Så jag försöker spendera tid med henne istället för datorn, vilket är svårt. För hon har visat mig Facebook-sidan Journalgrodor. Vilket kan vara det roligaste som hänt mig sen jag råkade glömma min telefon i kylskåpet. Vilket är en helt annan historia som vi tar en annan gång.

Får jag bara fråga...

Vad är meningen med att plantera avokadoträd?

Vem har inte krånglat med avokadokärnor och tandpetare, och inte fått det att växa ändå?

Jag gjorde lite annorlunda... Det var mitt i sommaren. Jag körde ner 4 kärnor (tacokväll med familjen = många avokadokärnor) i lite jord, vattnade, och ställde dom på uteplatsen under en stor gran. Självklart glömde jag helt bort det. Efter ett par veckor, när det var dags att städa uteplatsen för att sommaren var slut, så hittade jag dom igen. Bara det att två av dom hade vuxit typ en decimeter.

Jag planterade om i krukor och ställde i fönstret inne. Jag kommer inte ihåg vart jag tog vägen, men jag glömde iallafall bort dom igen, för att jag inte är bra på växter, jag har mest haft kaktusar. Och inte ens dom har överlevt mig. Iallafall, den ena torkade ut och tvärdog. Den andra överlevde. Och växte. Nu är den praktiskt taget ett träd, och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med det.

Åter till min fråga... Varför planterar vi avokadoträd överhuvudtaget? Det kommer ju ändå inte att växa några avokados på den, och även om det gör det så blir dom nog inte så goda. Eller har jag fel? Get back to me.