Varning!

I min senaste Glossybox fick jag bland annat en ögoncréme. Clarity Radiant Skin Eye Contour Cream (märker ju redan på namnets längd att det här är en produkt jag inte orkar med) från Fleur de Santé.
 
När jag testar nya ögoncrémer så använder jag min vanliga på ena ögat och den nya på det andra ögat, bara för att se om den nya gör någon skillnad gentemot den gamla. Förutom att den här bränns när jag applicerar den (har hänt mig förut men inte såhär) så vill jag visa vad CRSECC (inte ens förkortningen är någon direkt förkortning) gjorde under de två veckorna jag använde den...

Ursäkta mina porer, ytliga blodkärl och oplockade ögonbryn, jag ville visa er helt oredigerat hur mina ögon ser ut just nu.


Det vänstra ögat (din vänster) är testögat. Bara såhär ser ni ju att den inte gjorde någon som helst skillnad vad det gäller rynkor och mörka ringar. Inte överhuvudtaget faktiskt. Testögat ser mörkare ut undertill men det gör det alltid, så det har ingenting med crémen att göra.


Det här är mitt "normala" öga, där jag har använt samma ögoncréme som vanligt. Inget speciellt. Notera mina naturligt långa och lagom täta ögonfransar.

Här är "testögat". Efter två veckor av att ha använt den nya CRSECC har hälften av mina ögonfransar ramlat av, och dom som sitter kvar hänger väldigt löst så att säga. Jag har "bald spots" i mitten, ni ser inte det (ville inte fota min eyeball, det finns ju känsliga personer där ute), men där har nästan ALLA fransar ramlat av. Det sitter typ tre små stackare och fryser där.

Först reagerade jag inte på vad det var som hände med testögat. Jag har inte gjort något annorlunda (jag får ofta tester på ögoncrémer och kör alltid samma procedur). Det enda som är nytt är den här ögoncrémen.

Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare. Mest troligt är jag väl allergisk mot något i den, men är jag det så finns det nog andra som också är det. Därför delar jag med mig av det här. Alla kanske inte får samma upplevelse av den, men min åker i soporna omgående. Funderar nästan på om jag ska ta med den till en miljöstation, känns ju som farligt avfall för tusan.

Kommentarer:

1 Angelique:

Okeeej, jag ska nog inte testa den!

2 Tina:

Åh vad bra att du skriver om sånt, behövs mer lite ärliga reviews på produkter tycker jag. Man undrar liksom vad som fan är i krämen då?

Kramis!

3 Elin:

Usch vad otäckt! En fråga bara- använder du ögonkrämen på ögonlocket? Isåfall skulle jag rekommendera dig att sluta och bara ta produkten på ögonbenet/under ögonbrynen. Speciellt om det är anti-age-produkter, då är ögonlocket alldeles för tunt. :) men det kanske du redan visste! Fin blogg har du i alla fall :)

Svar: Man ska inte BEHÖVA créme på ögonlocken för att dom producerar fett själva. Men mina är inte så bra på det så jag brukar ta det lilla som är kvar på fingret när jag är färdig under ögat och klappa det försiktigt över ögonlocket. Olika hudterapeuter säger att det är okej, än så länge har jag inte hittat någon forskning som säger varken för eller emot. Det har funkat för mig hittills. Så ja :)
Micaela

4 Niles:

Nu använder jag ju inte produkter av detta slag... Men att läsa om resultatet som blev är ju skrämmande! Vansinne att man säljer något liknande!

Svar: Ja, jag har meddelat om detta så dom kanske ser över innehållet, vad vet jag. Men ändå tråkigt när det händer :/
Micaela

Kommentera här: