Studietips #1

Jag tänkte dela med mig av lite studietips som jag har "upptäckt" eller vad man ska säga... De flesta används säkert redan, vissa är kanske "duh?", men om någon liten student där ute hittar någon metod de inte har testat förut, och som funkar, så kan jag känna mig nyttig.

Det finns vissa enkla metoder som gör studiestunderna mer effektiva. Notera att de jag kommer att ta upp funkar för mig men kanske inte för alla, men det vet du inte säkert förrän du har testat. Här är ett väldigt enkelt tips, som var revolutionerande för mig. Jag har lite svårt att stänga av ljud som jag inte behöver höra, bilarna utanför, sambons envisa knäppande på datorn, skatjävlarnas kraxande. Jag har lika svårt att stänga av mina egna tankar, när det blir tillräckligt tyst springer de liksom fria.

Musik kan störa lite, beroende på tonart och hur mycket olika instrument/ljud det finns i den. Ett stensäkert kort är den här:

 
10 timmar av Hans Zimmers mest populära soundtrack, Time från filmen Inception. Gillade inte filmen, men Hans Zimmers musik är alltid klockren. Ungefär vilken låt av honom som helst funkar, men den här är optimal för mig då den har en tillräckligt dov ton för att inte störa, men tillräckligt med ljud för att stänga ute allt annat. Mäktig, vacker, och blir konstigt nog inte tjatig förrän efter två-tre timmar. Då rekommenderar jag att byta till King Arthur-soundtracket för att få lite ombyte. I med hörlurar och på med den här så får till och med jag en normal koncentrationsförmåga (min är stört dålig i vanliga fall).

Som sagt, det här funkar för mig, om det funkar för dig vet du när du testar.

Kommentera här: