Mitt jag

Idag är min tredje förkylningsdag, och jag ligger och skakar på soffan. Jag har mycket tid att tänka och jag har insett lite saker hos mig själv som har förändrats. Iallafall en stor sak.

Jag har gått från att vara en riktig soffpotatis (favoritgöra: absolut ingenting), till en rastlös typ med massor av energi. Kroppen skakar mest troligt av understimulering istället för feberfrossa och jag vill ut och springa eller gå till gymet. Till mina nära och kära jag inte har träffat på ett tag: ja, jag har börjat med sånt. Jag har också varit rökfri i 6 veckor.

Jag har förändrats mycket de senaste åren men har varit så fast i gamla tankemönster att jag inte har märkt det. Jag har adopterat en jäkla självrespekt som gör att jag har slutat ta skit från folk, och slutat bry mig om vad andra tycker. Vid 25 års ålder kanske det är dags att lära känna sig själv igen. Av den anledningen har jag flyttat ifrån min pojkvän (fortfarande ihop och väldigt förvånade över hur nöjda vi är med att vara särbo). 

Jag har insett under de tre månaderna som jag har bott själv att jag inte känner mig själv överhuvudtaget. Inte som jag är idag. Micaela för 5 år sen gillade sin alkohol och dansgolvet, maratontitta på tv-serier, och avskydde allt som har med motion och hälsa att göra. Micaela idag blir bara trött och somnar av alkohol, får myror i benen av att kolla på alla säsonger av Vänner i streck, och tycker att löpning är skitjobbigt när man gör det men blir hög efteråt. Mat har blivit en kreativ kanal och jag vill inte stoppa något i kroppen som inte hör hemma där.

Det här inlägget blev långt så jag summerar för den som inte orkar läsa hela: en ska aldrig anta att en känner sig själv helt och fullt. I flera miljarder år har alla levande organismer utvecklats och det kommer vi alltid göra.

Att gå ut och plocka färgglada löv med min mamma, precis som en femåring, är väldigt "Micaela" för det gör mig glad och lycklig. Saker som gör en lycklig är en del av sitt jag och något man ska hålla fast vid.